Η ιστορία της Optical είναι η ιστορία μίας οικογένειας που για 3 γενιές υπηρετεί της ανάγκες όρασης στην Ελλάδα. Κάθε γενιά έμαθε από την προηγούμενη και πρόσθεσε το δικό της ιδιαίτερο επιχειρηματικό όραμα.

 

The Optical story is one of a family which has been serving eyewear for three generations. Each generation learned from the one that preceded it, adding its own entrepreneurial vision.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α. ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ξεκίνησε να εργάζετε το 1920 στον ξάδερφό του σε ένα από τα πρώτα οπτικά καταστήματα της Αθήνας, στην οδό Αιόλου. Το 1932 άνοιξε το δικό του κατάστημα στην οδό Ερμού στο Σύνταγμα.

 

Από τους πρώτους εμπειρικούς οπτικούς στην Ελλάδα καθώς την εποχή εκείνη δεν υπήρχε σχολή,  και ιδρυτικό μέλος της Πανελληνιας Ένωσης Οπτικών.

ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Γενημένος τον Αύγουστο του 1932, αναλαμβάνει το κατάστημα της οδού Ερμου το 1957 μετά την επιστροφή του από τις σπουδές του στην Lille της Γαλλίας και την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων. Η θητεία του σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τα οπτικά στην Ελλάδα και την εδραίωση της εταιρίας . Είναι ο πρώτος που θα φέρει και θα εφαρμοσει φακούς επαφής στην Ελλάδα ανοίγοντας ένα εντελος καινούργιο αντικείμενο και satus για το επάγγελεμα του οπτικού.

Αναγνωρίζει την ανάγκη ανάπτυξης δικτύου υποκαταστήματων στα τέλη της δεκαετίας του 1970.

ΑΔΑΜ & ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ & ΑΔΑΜ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

H 3η γενιά εντάσσεται στην εταιρία στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Και τα 2 μέλη της με σπουδές οικονόμο – διοικητικές αλλά και οπτικής σε ΗΠΑ και Αγγλία φέρνουν φρέσκιες αντιλήψεις για να οδηγήσουν την Οptical στην νέα χιλιετία. Ο Γιώργος και Αδάμ αποτελούν το ένευσα για την διοικητική οργάνωση και την οικοδόμηση των βάσεων για την περεταίρω ανάπτυξη της εταιρίας.

 

Πλήρες κείμενο