Κανάρη 11, Κολωνάκι

Τηλ: 216 8095494

e-mail  kan@optical.gr

To Greek Handcrafted Eyewear Concept store είναι αφιερωμένο στην παρουσίαση γυαλιών ηλίου και οράσεως σχεδιασμένα και  κατασκευασμένα με πάθος και μεράκι  (Crafted from Passion) αποκλειστικά στην Ελλάδα.  Συλλογές με κορυφαία ποιότητα κατασκευής και τιμές πολύ πιο ανταγωνιστικές από εφάμιλλής ποιότητας προϊόντα εισαγωγής .

Επισκεφτείτε μας στη Κανάρη 11 στο Κολωνάκι και απολαύστε τα από κοντά τις συλλογές Zylo, SPF, Zeus&Dion & Urban Owl. Το Concept Store της Optical Papadiamantopoulos θα είναι πάντα σε αναζήτηση και άλλων Ελληνική σχεδίασης και κατασκευής brand και να σας τα παρουσιάζει.

Ελληνικά Χειροποίητα Γυαλιά

Φτιαγμένα στο χέρι ένα προς ένα,  με προσοχή στη λεπτομέρεια, κάθε σκελετός χρειάζεται να περάσει 50 έως 70 διαφορετικά στάδια επεξεργασίας, αναλόγως τις τεχνικές και σχεδιαστικές λεπτομέρειες του μοντέλου.

Tα κυριότερα είναι 

 

– Συγκόλληση και ωρίμανση του acetate.
– Κοπή των σκελετών.
– Διαμόρφωση των τμημάτων του σκελετού.
– Ένωση μεταλλικών με πάστινα τμήματα.
– Εγχάραξη των βραχιόνων.
– Γυάλισμα των σκελετών σε ειδικά βαρέλια.
– Τελικό γυάλισμα με το χέρι.
– Μοντάρισμα όλων των κομματιών
– Τοποθέτηση των φακών.
– Τελικός έλεγχος των σκελετών.

01.
ΚΟΠΗ ACETATE
κοπή acetate - greek handmade frames | optical Παπαδιαμαντόπουλος

Η κοπή των φύλλων acetate για μετώπη και βραχίονες γίνεται είτε στο χέρι χρησιμοποιώντας καλούπια ή στις ειδικά διαμορφωμένες μηχανές CNC.

02.
ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ
greek handmade frames | optical Παπαδιαμαντόπουλος

Η τελική μορφή των τμημάτων του σκελετού δηλαδή, η ένωση μεταλλικών και πάστινων μερών και η σταθεροποίηση στους βραχίονες προσθέτοντας τους εσωτερικά μεταλλικό σύρμα, γίνονται στο χέρι από εξειδικευμένους τεχνίτες.

03.
ΓΥΑΛΙΣΜΑ
greek handmade frames | optical Παπαδιαμαντόπουλος

Γίνεται σε ειδικά βαρέλια (burata), όπου τα κομμάτια ανακινούνται για 24-48 ώρες μαζί με ένα μείγμα ξύλων bamboo, καρυδιών και ειδικών γυαλιστικών. Το τελευταίο στάδιο του γυαλίσματος γίνεται με το χέρι ώστε να διασφαλιστεί το τέλειο φινίρισμα.

04.
ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
μοντάρισμα - greek handmade frames | optical Παπαδιαμαντόπουλος

Ονομάζεται η διαδικασία της συναρμολόγησης όλων των τμημάτων του σκελετού, η τοποθέτηση των φακών και η ευθυγράμμιση τους ώστε να γίνει η αποστολή στους πελάτες.